Što se događa u

33. tjednu

Beba je velika kao:

Ananas

Tvoja beba je sada veličine ananasa. Lanugo dlačice koje su prekrile cijelo njezino tijelo i držale ga toplim, sada počinju nestajati, ali još uvijek mogu ostati dijelovi na leđima i ramenima.

1918 grama

43.7 cm


Što se događa s bebom?

U 33. tjednu beba teži oko 1900 grama, a dugačka je otprilike 43 centimetara – odnosno ima veličinu ananasa. Lanugo, sitne dlačice koje prekrivaju plod i griju ga tijekom razvoja u maternici, polako počinju nestajati, ali ih još uvijek ima na ramenima i leđima. Možda ćete primijetiti i da ono što radite – kada i koliko jedete, u kojem ste položaju i kojim ste zvukovima izloženi, utječe na razinu aktivnosti djeteta.

Što se događa s mamom?

U ovom trenutku, kada beba ispunjava cijeli trbuh, mijenja se dosta stvari u vašem tijelu, kao i doživljaj tijela. Pronalaženje pozicije za sjedenje, a osobito za spavanje postaje sve veći izazov. Iako ste već prava "okruglica", mnoge žene još uvijek se osjećaju seksi, a tako misle i njihovi partneri. Uz male prilagodbe, većina žena još uvijek ima uredne seksualne odnose. Svakog dana odvojite vremena kako biste se odmorili i kako biste osjetili bebine pokrete.

Pročitaj više o 33. tjednu