Što se događa u

14. tjednu

Beba je velika kao:

Breskva

Tvoja beba je sada veličine breskve. Svi njezini unutarnji organi su se oblikovali tijekom prvog tromjesečja i nastavit će se razvijati od sada sve do trenutka njezina rođenja.

43 grama

8.6 cm


Što se događa s bebom?

U 14. tjednu trudnoće, vaše je dijete veliko otprilike kao nektarina, od tjemena do trtice dugačko je oko devet centimetara i teško oko 40 grama. Svi unutarnji organi već su se oblikovali tijekom prvog tromjesečja, a sada će, sve do porođaja, dalje sazrijevati. Na bebinom licu pojavljuju se obrve, a na glavi već vjerojatno ima nekoliko vlasi kose. Potaknuto impulsima iz mozga, dijete vježba mišiće lica i radi raznolike grimase, a može i sisati prst, što biste mogli vidjeti ako ovih dana odete na ultrazvučni pregled.

Što se događa s mamom?

Na vašem tijelu već bi se mogao nazirati trudnički trbuščić, iako vjerojatno nitko tko ne zna da ste trudni još neko vrijeme neće primjećivati. Zato još uvijek možete birati hoćete li i kome objaviti sretnu vijest. Neovisno o dijeljenju svog iskustva s ostatkom svijeta, vi i vaš partner sada možete uživati u pogledu na rastući trbuščić u kojem raste i vaše malo čudo. Ako želite stvoriti jedinstven trudnički album, počnite jednom tjedno fotografirati svoj trbuh.

Pročitaj više o 14. tjednu